1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Bedrijfsuitje organiseren? Aandachtspunten voor een Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje organiseren kost tijd en geld. Meestal neemt het bedrijf dat het bedrijfsuitje organiseert de gehele organisatie op zich. Soms wordt een extern bedrijf gevraagd om een bedrijfsuitje te organiseren. De volgende tips zijn bedoeld om het bedrijfsuitje tot een succes te maken.

Doel bepalen bedrijfsuitje 
Bedrijfsuitjes zijn er in alle soorten en maten. Van een dagje kanoën tot wijnproeven en van een workshop tot een dagje pretpark. Echter niet alle activiteiten zijn geschikt om uw specifieke bedrijfsuitje tot een groot succes te maken. Viert uw bedrijf een jubileum, reorganisatie of verhuizing? Dan kiest u een ander bedrijfsuitje dan wanneer het gaat om een teambuilding of jaarlijks evenement. Een voetbaltoernooi past meer bij teambuilding en een weekendje naar een leuke bestemming meer voor een bedrijfsjubileum. Bedenk dus eerst welk bedrijfsuitje het best past bij het te vieren onderwerp.


Budget vaststellen
Is het uitje alleen voor het personeel of is aanhang ook welkom? Ook hier is weer belangrijk om het doel voor ogen te houden. Met partner zullen de kosten significant hoger worden. Laat het budget dit toe of is het nodig om aanvullende financiële middelen te organiseren, bijvoorbeeld in de vorm van een personeelsbijdrage.
Kies een handige locatie
Houd rekening met de reistijd die het personeel nodig heeft om op de locatie te komen. Een centrale locatie is vaak de beste keuze of als het budget het toelaat kunt u uw bedrijfsdeelnemers ook overnachtingen aanbieden. Een personeelsuitje kan op zeer verschillende locaties worden gevierd. Van kasteel tot boerderij en van grot tot weiland. Bedrijfsuitjes in de buitenlucht zijn leuk als het weer dat toelaat. Verder is het ook bedrijfsafhankelijk wat voor soort uitje het beste past. Als de gemiddelde leeftijd van uw personeelsbestand rond de vijftig ligt, is parachutespringen geen goed idee. Dat is het juist weer wel als uw personeel vooral bestaat uit hippe twintigers. 

Offertes opvragen
Houd verschillende opties open en vraag voor een aantal interessante activiteiten een offerte op. Zo heeft u een ruime keuze en kunt u van verschillende e factoren uw keuze laten afhangen. Vraag aan uw personeel waarvoor de meeste animo.


Wilt u de communicatie van uw bedrijf verbeteren. Met Handige Communicatie Tools?

Meld u dan aan als gebruiker van de Portal Tools voor de Communicatie Praktijk.

Een portal boordevol met Praktische Communicatie Tools, ontwikkeld voor het MKB. 

Bijvoorbeeld een Tool om zelf in vijf stappen een scorend Persbericht te maken. Of een compleet communicatieplan, een bedrijfspresentatie of een flyer.

De portal bevat tevens verschillende E-books over bedrijfscommunicatie en vele checklists, stappenplannen en modellen voor elk communicatievraagstuk. 


Klik hier voor meer informatie

KIik hier om u direct aan te melden


 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal Tools voor de Communicatie Praktijk.  Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe tools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   
 
 Software Persbericht Schrijven

Vergelijkbare artikelen
bedrijfsuitje organiseren? aandachtspunten voor een bedrijfsuitje

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...