1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Verkoop Tips: Tip voor het werven van nieuwe klanten

Verkoop Tips: Deze verkoop tip gaat over een bekende situatie. U wilt een nieuwe klant werven en bent op zoek naar een aanknopingspunt. Natuurlijk weet u ook wel dat u op het juiste moment moet aankloppen om uw scoringskans te vergroten. Hebt u al eens aan de volgende verkoop tip gedacht?

Verkoop Tip: Lees Personeelsadvertenties
Wellicht leest u als verkoper regelmatig branchebladen dag- en weekbladen om bij te blijven. Let u eens op personeelsadvertenties van bedrijven en instellingen die best klant bij u zouden kunnen worden. Natuurlijk niet om te solliciteren maar om prospectinformatie te verzamelen. Want vaak wordt iets verteld over het betreffende bedrijf. Of ze gaan uitbreiden, waarom ze de betreffende vacature hebben etc..

Voorbeelden van Verkoop Tips
Verkoop tips gaan vaak over veranderingen bij bedrijven. Zoals een fusie of een verhuizing naar een ander bedrijfspand. Dan is er ineens heel veel werk. Een fusie  tussen twee organisaties betekent bijvoorbeeld werk voor een reclamebureau in de vorm van een nieuwe huisstijl, nieuwe brochures etc. Een aanstaand jubileum is belangrijke informatie voor een evenementenbureau: wie gaat het jubileumfeest organiseren? Een reorganisatie wordt vaak begeleid door een organisatieadviesbureau.
Aanpak Verkoop Tips
Verkoop Tips zijn vaak uiterst praktisch. U heeft er bij wijze van spreke een schaar voor nodig om ze uit te voeren. Bijvoorbeeld de verkoop top voor de personeelsadvertentie. Zo'n advertentie kunt u uitknippen en bewaren in een aparte prospectmap. Zet er een datum op en bel ongeveer zestig dagen later naar het bedrijf en vraag naar de betreffende functionaris. Gemiddeld duurt het dertig dagen voordat iemand in dienst wordt genomen. Voor zwaardere banen is dit vaak twee tot drie maanden. Iemand die begint met een nieuwe baan heeft gemiddeld vervolgens nog eens dertig dagen nodig om zich in te werken. In veel gevallen zult u de eerste zijn die belt op het moment dat de nieuwe medewerker zich oriënteert over nieuwe aankopen of investeringen.

Advies voor verkoop tips
Let op bedrijfsinformatie die staat vermeld in personeelsadvertenties van voor u interessante bedrijven. Let ook op informatie in bladen en kranten over bijvoorbeeld fusiebesprekingen, een aanstaand jublileum of een op handen zijnde reorganisatie. Want dit betekent werk aan de winkel voor uw bedrijf.

Uw omzet vergroten?
Wilt u meer omzet? Bent u op zoek naar Verkooptools (Maken van een scorende offerte, Schrijven van een sterke verkoopbrief of een handzaam Belscript) of wilt u meer gaan verkopen via Internet? Meld u dan aan voor
Orders & Opdrachten Binnenhalen. Veel professionele ondernemers en verkopers werken er al mee!  

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel  behoort tot onze portal  Orders & Opdrachten Binnenhalen Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen. 

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.   

CD-ROM Acquisitie

CD-ROM Offertes Schrijven
CD-ROM Offertemanager

Software Offerteberekeningen Maken (versie Zakelijke Dienstverlening, Productie en Ambacht)
Software Offerteberekeningen Maken (versie Detailhandel en Groothandel)
Software Offertes Schrijven

Software Verkoopbrief Schrijven

Software Belscript Schrijven

Vergelijkbare artikelen
tips voor uw offerte
verkoop tips: tip voor het werven van nieuwe klanten
wijziging van uw klantgegevens
op de markt is uw euro...
checklist order verkrijgen
checklist nazorg na een verkregen order
let op de verkoopsignalen van uw klanten!
beter zaken doen via een netwerk
hoe goed omgaan met twijfelende klanten?
valkuilen bij prijsonderhandelingenNieuwe abonnees ontvangen geheel gratis de CD-ROM Grip op Offertes Schrijven, inclusief een handzaam boekje over het schrijven van scorende Offertes. (winkelwaarde € 69,-). Deze CD-ROM is speciaal ontwikkeld voor verkoopmedewerkers die offertes schrijven.

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.