1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Mogelijk Pensioenprobleem bij Bedrijfsoverdracht

De wijzigingen in de Pensioenwetgeving hebben gezorgd voor financiële risico’s bij pensioenen. Hoe goed heeft u uw werknemers geïnformeerd over de financiële gevolgen van de wijziging van de pensioenregeling? En wat zijn de risico's als u uw werknemers onvoldoende hebt geïnformeerd over hun pensioen?

Stel nu dat uw werknemer na vele jaren met pensioen gaat en er dan achter komt dat zijn pensioenregeling veel minder goed is, dan hij had gedacht.

U loopt dan als werkgever het risico dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de financiële schade die uw werknemer heeft opgelopen. Bedenk dat als de rechter uw ex-werknemer in het gelijk stelt, u te maken kunt krijgen met fikse schadevergoedingen van vele duizenden euro’s.

Pensioenprobleem zet zich voort bij een mogelijke bedrijfsovername
Mocht een kind van u (uw zoon of dochter) uw bedrijf overnemen, dan kan uw opvolger aansprakelijk worden gesteld voor de financiële schade die uw ex-werknemer heeft geleden onder uw werkgeverschap.

Advies
Breng dus bij overdracht van uw onderneming alle financiële risico’s in beeld. Bedenk dat het onderwerp Pensioen een nogal breed besproken onderwerp is onder werknemers waarvoor veel argwaan bestaat.
 
U kunt dus het best voordat u uw bedrijf overdraagt een zogenoemd “pensioen audit” laten doen: Een onderzoek naar het verloop van de pensioenregeling door de jaren heen.

Hoe heeft u als werkgever wijzigingen doorgevoerd, wie heeft u dit geadviseerd en in welke mate is uw personeel daarover geïnformeerd?

Wilt u meer weten? 
Meld u dan aan als gebruiker van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO). 

Wilt u fiscaal bijblijven en optimaal profiteren van de vele fiscale regelingen? 


Meld u dan aan als gebruik van de portal Fiscaal Optimaal Ondernemen.


Deze portal Fiscaal Optimaal Ondernemen (FOO) is hét digitale naslagwerk (incl. Fiscale Tools) voor boekhouders, accountants, adviseurs en ondernemers.
 

Wilt u ook dagelijks gebruik maken van de inhoud van deze fiscale portal?
 
Rekentools, bijvoorbeeld voor BTW-correctie op zakenauto, Afschrijvingsberekeningen, Verliesverrekening, Desinvesteringsbijtellingen
 
Checklists, bijvoorbeeld voor Deelnemingsvrijstellingen, Vermogensplanning, Erf- en Schenkbelasting en Uitstel van Belasting betalen
 
Actuele info en naslagwerken, bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfsoverdracht, Pensioen, het inhuren van ZZP' ers en de wet DBA (modelcontracten)


Meld u dan vandaag nog aan als gebruiker!

Als gratis welkomstgeschenk ontvangt u geheel gratis de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelaarde EURO 79,0 excl. BTW).
 
 
 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
pensioenopbouw: verschillende mogelijkheden van pensioenopbouw voor dga
mogelijk pensioenprobleem bij bedrijfsoverdracht

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciŽle Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...